Boterbonen met puntpaprika, tomaat en sardines

Recept Afdrukken
Boterbonen met puntpaprika, tomaat en sardines
Maaltijd Avondeten
Keuken Hollands
Porties
2 personen
Ingrediënten
Maaltijd Avondeten
Keuken Hollands
Porties
2 personen
Ingrediënten
Notities

Snijd de punt paprika’s in de lent doormidden en ontdoe van de zaadjes. Snijd ze in stukjes van 1.5 cm. Snijd de tomaten in vieren en snijd deze in grove stukken. Doe wat olie in de pan en bak hierin de paprika op redelijk hoog vuur. Voeg na  5 minuten de tomaten toe en ras el hanout. Na een minuut of vijf voeg je de bonen erbij. Vuur wat lager en een minuut of zeven laten stoven tot paprika’s bijna zacht zijn. Voeg nu zout / peper naar smaak toe. Door de tomaten komt er vocht vrij, giet daarom de inhoud van de pan door een vergiet in een schaal. Doe het vocht in een andere pan en kook dit in totdat het wat dikte krijgt. Doe de groeneten terug in de pan en voeg een blikje sardines op olie toe. Bak dit minuut of vijf tot het warm is. Dien alles op bord op en overgiet het met het ingekookte bakvocht. Eet smakelijk 🙂

# Ronald Roos Kookstudio

Geef een reactie