
Porties |
8 personen
|
Ingrediënten
- 1,5 uien in ringen
- 75 gram Boter
- Zout en Pepper
- 4 rietsuiker eetlepels
- 3 liter runderbouillon
- 3 bloem eetlepels
- 200 ml Noilly Prat drank
- 200 ml cognac drank
- zuurdesembrood in plakjes
- 200 gram gruyere kaas geraspt
- 1 knoflook bol
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- 1. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de uien en knoflook 30 minuten op middelhoog vuur. Laat ze zachtjes karamelliseren en zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en suiker. 2. Breng intussen de bouillon aan de kook. Schep als de uien zijn gebakken de bloem door de uien en bak ze nog 5 minuten. Voeg de bouillon, Noilly Prat en cognac toe. Laat de uiensoep op een zacht vuurtje nog 2 uur koken. 3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de uiensoep in kommen, leg er een sneetje brood op, bestrooi dat met gruyère en zet de kommen even onder de grill, totdat de kaas is gesmolten.
Notities
# Patricia van der Meulen