SELDERIJSOEP MET LEIDSE KAAS

Recept Afdrukken
Selderijsoep
Maaltijd Lunch, Tussendoor
Keuken Hollands
Prep Tijd 30
Kook Tijd 20
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Lunch, Tussendoor
Keuken Hollands
Prep Tijd 30
Kook Tijd 20
Porties
Ingrediënten
Notities

Maak de selderij en de zoete aardappel schoon, snij in blokjes. Was de selderij en de aardappel schoon. Snij de ui & tenen knoflook & het rode pepertje in stukjes. Fruit de ui, de knoflook en het pepertje met een beetje boter in een pan. Voeg de selderij en de aardappel toe. Voeg 1,5 liter water toe met de bouillonblokjes. Laat alles 20 minuten pruttelen. Als alles zacht is zet je het vuur uit. Kruid de soep naar smaak met zout & peper. Blend de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Roer de blokjes leidse kaas door de soep. Laat de kaas even zacht worden (blijf even roeren door de pan). Schep de soep in een kom. Voeg er wat room aan toe en wat stukjes selderij (blad). Je kunt i.p.v. het selderijblad ook wat ringetjes prei gebruiken.

Bestrooi met nootmuskaat & Enjoy …...

 

# Patricia van der Meulen

Geef een reactie